1100 изпълнители в националния фест „Сребро в косите, песен в душите“ - burgas.utre.bg

1100 изпълнители в националния фест „Сребро в косите, песен в душите“

26 септември 2018, 12:06 | Светлина Еленова

Самодейните певчески групи и състави ще представят богат и разнообразен репертоар

Само след два дни започва осмото издание на националния фестивал "Сребро в косите, песен в душите, край морето на Бургас". 100 състави и 30 индивидуални изпълнители или общо 1100 участници ще излязат на сцената в залата на НХК на 27-ми и 28-ми септември /четвъртък и петък/ от 10.00 часа.

Самодейните певчески групи и състави ще представят богат и разнообразен репертоар от автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Тази година има записани участници дори от градовете Тервел, Белоградчик, Крумовград, Ивайловград и Дулово.

Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. "трета" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

По традиция през втората вечер /28 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.

Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета