Ето как земеделците могат да избегнат глоби - burgas.utre.bg

Ето как земеделците могат да избегнат глоби

20 септември 2018, 17:53 | Светлина Еленова

Териториалната дирекция на приходната агенция в Бургас е в готовност да им направи разяснения по декларирането и техническа помощ на място

Над 3 000 земеделски стопани от Бургаска област могат да избегнат санкции, ако подадат в НАП коригиращи декларации до 1 октомври. Териториалната дирекция на приходната агенция в Бургас е в готовност да им направи разяснения по декларирането и техническа помощ на място.

Това стана ясно на специални срещи с представители на местната власт от областта, на Областната дирекция по земеделие и браншови организации на земеделските производители. Консултация може да бъде получена и на телефона на Информационния център на НАП 0700/ 18-700.
В Бургаска област с най-сериозни отклонения при декларирането са общините Бургас, Айтос, Руен и Сунгурларе. За близо 4 000 000 лева субсидии в региона изобщо не са подадени декларации, а за други 8 000 000 са открити неточности при декларирането.
Посочените суми са по-малки от реално изплатените от Държавен фонд „Земеделие“. Освен физически лица - земеделски производители, от НАП-Бургас са установили недеклариране и от страна на 19 юридически лица.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Парите