ГЕРБ Бургас "събраха отбора" и почистиха в областта - burgas.utre.bg

ГЕРБ Бургас "събраха отбора" и почистиха в областта

16 септември 2018, 14:09 | Светлина Еленова

Полиците в региона се разделиха на групи по професии по време на почистването

За поредна година структурите на ГЕРБ в област Бургас се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“. Осмото издание премина под девиза „Да съберем отбора“. Народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти се присъединиха към хилядите доброволци, обединени от общата кауза за по-чиста околна среда, отговорно отношение към отпадъците и осмисляне на рециклирането като ключово за бъдещето на планетата.

Народният представител и председател на парламентарната комисия по околна среда и води Ивелина Василева заедно с колеги се включи в акцията, която обхвана Южния парк в София. Нейният колега Иван Вълков подкрепи клуб „Сарафово“  в бургаския квартал, където самият той живее. Галя Василева също участва в кампанията, към нея се присъедини и народният представител Ася Пеева. Заедно с танцьорите от клуб „Поморие” към фондация „Фолклор” Пеева запретна ръкави в родния си град Поморие.

В Бургас клубовете на ГЕРБ по интереси и териториално разделение показаха съпричастност към мащабната екокампания „Да изчистим България заедно“ и събраха отборите си. Те направиха предварително разпределение, с което максимално обхванаха повече жилищни райони, градинки, паркове и други места.
Клуб „Крайморие” почисти плаж Мидарника в бургаския квартал, а от Клуб „България за младите” също бяха в района, но на плажовете до нос Форос. Клубовете на Маринка, Брястовец и Българово бяха сред активните участници, те обходиха своите населени места. Екипна работа показаха членовете на Ветрен и Банево, Транспорт и Съобщения, Майки ГЕРБ,  Икономист и Дискусионен клуб. Те почистиха района на Минерални бани – предпочитан от семейства с деца през почивните дни. Отборът на Строителни предприемачи и Проекти и програми събраха чували с отпадъци в района на комплекс „Възраждане” и пазар ”Краснодар”. Към улиците около Младежкия дом се насочиха структурите на „Център” и „Възраждане”, доброволческата акция подкрепиха от клуб „Спортист” и „Изгрев”.
За пример беше и работата на клуб „Еколог”, които концентрира усилията си в двора на помощно училище „Отец Паисий” в морския град. Младежите на партията събраха силен екип и изнесоха чували с боклуци от района около хотел „Аква” в Бургас, а от „Преподавател” предприеха обход на плажната ивица в района на Северния плаж.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета