Бургаските пожарникари отбелязват своя професионален празник с поредица от събития - burgas.utre.bg

Бургаските пожарникари отбелязват своя професионален празник с поредица от събития

10 септември 2018, 10:46 | Светлина Еленова

Дни на отворените врати от 10 до 14.09.2018 г. във всички районни служби за ПБЗН от областта.

Както всяка година, на 14 септември бургаските огнеборци ще отбележат своя професионален празник, а в дните непосредствено преди тази дата протича Седмицата на пожарната безопасност. Едно от събитията в програмата е с масов характер и ще се проведе на 13 септември от 18 часа до Пантеона в Морската градина. Тогава служители на РДПБЗН - Бургас ще представят възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителната техника и на място ще разяснят правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации. Предвидени са няколко атрактивни демонстрации, в които може да се включи всеки желаещ. Заведете там децата си, защото ще им бъде забавно, но едновременно с това ще научат и важни житейски уроци.

Останалите събития в програмата за бургаското отбелязване на празника са следните:

Дни на отворените врати от 10 до 14.09.2018 г. във всички районни служби за ПБЗН от областта.

Пресконференция с представители на местните средства за масово осведомяване  на 13.09.2018 г. от 11.00 ч. в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас.

Почитане паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци, чрез поднасяне на венци и цветя при паметната плоча пред сградата на РДПБЗН - Бургас на 13.09.2018 г. от 11.30 ч.

Среща с ветерани в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас на 13.09.2018 г. от 16.30 ч.

Кметът Димитър Николов в аванс поздравява всички настоящи, бивши и бъдещи бургаски пожарникари. Той им благодари за куража, мъжеството, високия професионализъм, за лишенията и безсънните нощи в името на сигурността на всички останали. 

 

Етикети
пожарникари


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета