Атонски монаси гостуват в Бургас - burgas.utre.bg

Атонски монаси гостуват в Бургас

07 август 2018, 13:39 | Светлина Еленова

Те гостуват по повод откриването на изложбата, посветена на манастирите

Навръх големия християнски празник Преображение Господне монаси от Света гора посетиха Община Бургас. Делегацията бе приета от кмета Димитър Николов. Монасите гостуват по повод откриването на изложбата "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" днес в КЦ "Морско казино".

"Радваме се, че тази изложба гостува в нашия град. Тя е ценна, защото ще помогне да затвърдим авторитета на православието в региона. От своя страна Община Бургас продължава да инвестира в обновяване и изграждане на нови православни храмове. Помагаме с желание и на манастира в Света гора", каза по време на разговора с атонските духовници Димитър Николов.

От своя страна атонските монаси споделиха, че Бургас е един от най-популярните български градове в Гърция. През вековете връзките между православните християни винаги са били силни и всички ние трябва да ги запазим такива, а изложба като "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" помагат изключително много в мисия като тази, подчертаха още духовниците.

Експозицията "Атон. Фотографии и гравюри от Света гора" е за първи път в Бургас и съдържа ценни експонати, които разкриват историята на святото място.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета