Кубинец, аржентинец, летящи българи от САЩ идват за Burgas Skate Open’2018 - burgas.utre.bg

Кубинец, аржентинец, летящи българи от САЩ идват за Burgas Skate Open’2018

05 август 2018, 13:14 | Светлина Еленова

Mарти Атанасов е най-младият участник, но вече с опит и няколко призови класирания на международни състезания

От година на година състезанието Burgas Skate Open се развива, името му се чува с добро и по време на предстоящото четвърто издание то ще регистрира рекорден брой международни участници. До момента присъствието си в Бургас на 17 август са заявили скейтъри от Румъния, Сърбия, Аржентина, Куба, Унгария, Израел, Беларус.

Ето няколко измежду от най-колоритните и талантливи участници в турнира, който традиционно се провежда в Скейт парк "Изгрев", а там спортът винаги върви ръка за ръка с хубавата музика:

Sergio Laferrere от Аржентина, Daniel Jenks е кубински скейтър, който живее в Барселона. Миналата година травма го спря да вземе участие в Burgas Skate Open. Dani потвърди участието си за тази година и пристига с голяма мотивация. Вадик Романцов е професионален скейтбордист от Беларус. 

От българска страна най-големи очаквания има към Кристиян Красимиров - българин, израснал и живеещ в Испания, ивестен в скейт средите в цял свят, Явор Вечерников, спечелил миналогодишната награда за най-добър трик. Владимир Иванов, който е част от един от най-добрите европейски скейт отбори Nomad Skateboards. Тодор Харизанов ще вземе участие за първи път. Той е първият и единствен българин, занимавал се професионално със скейтбординг в Щатите.

Mарти Атанасов е най-младият участник, но вече с опит и няколко призови класирания на международни състезания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета