Задържаха контрабандни лекарства на ГКПП "Малко Търново" - burgas.utre.bg

Задържаха контрабандни лекарства на ГКПП "Малко Търново"

04 юли 2018, 12:50 | Светлина Еленова

Шофьорът и пътниците в автомобила, български граждани, са заявили, че не внасят нищо за деклариране

Контрабандни лекарства с упойващо действие и паста, съдържаща прекурсорът ефедрин, както и недекларирани медицински инструменти, задържаха митническите служители на пункт "Малко Търново" при проверка на лек автомобил с българска регистрация. Колата е пристигнала на българския митнически пункт от Турция на 1 юли. 
Шофьорът и пътниците в автомобила, български граждани, са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила в багажното отделение на колата са открити недекларирани 240 ампули с надписи на инжекционен разтвор, който се използва за анестезия в стоматологията, също и 15 кутии, съдържащи общо 75 грама медицинска паста с изписана на етикета основна субстанция ефедрин -прекурсор за производство на наркотици.
При извършения полеви наркотест, субстанцията в кутиите реагира на опиат. В автомобила са открити още недекларирани 42 броя отделни стоматологични инструменти, 15 броя резервни части и стоматологични консумативи. Шофьорът на колата-български гражданин и адресна регистрация в област Варна, е признал, че недекларираните стоки са негови и заявил, че ги е купил за лично ползване от Турция. Контрабандната пратка е задържана. 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими