Три компании отново искат да строят Океанариума в Морската - burgas.utre.bg

Три компании отново искат да строят Океанариума в Морската

12 юни 2018, 12:05 | Светлина Еленова

Представители на „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“ са входирали уведомително писмо до общинския съвет в Бургас

Три компании са заявили готовност да инвестират над 100 000 000 лева в „Парк Океанариум“ Бургас в Морската градина. Представители на „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“ са входирали  уведомително писмо до общинския съвет в Бургас, за да представят подробности от своя проект. От документа става ясно, че със строителството на „Парк Океанариум“ се ангажират три компании.
Това са „Уотър Атракшънс Къмпани Плюс“, „Хоризонт-Иванов“ – участник в строителството на „Океанариум“ Владивосток и международната фирма „Полин Уотърпаркс“, която в световен мащаб е в Топ 3 на фирмите, изграждащи, управляващи и консултиращи водно-атракционни комплекси.
Предвидено е изпълнението на проекта да премине през четири етапа: аква парк, на втора фаза ще бъде построен делфинариум и  Океанариум  /аквариум с морска флора и фауна/ плюс развлекателно-опознавателен комплекс и последната фаза е посветена на изграждането на  открит паркинг на три нива и закрит водно-оздравителен комплекс.
Ако получат разрешението, новите инвеститори са готови да започнат изграждането на комплекса  дори още през месец септември, когато отпадат забраните за строителство в Бургас заради активния туристически сезон.
С идеята за изграждане на атракционния комплекс през 2013 год. беше ангажирана руската компания „Мостовик“. Оттам писаха до местния парламент, че налагането на санкции от Европейския съюз върху руски банки е засегнало основните кредитори на дружеството в лицето на ГАЗПРОМ БАНК и затова финансовият ресурс  от  50 млн. евро е бил блокиран.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета