Над 100 деца ще участват в I-то издание на „Изгрев парк фест“ - burgas.utre.bg

Над 100 деца ще участват в I-то издание на „Изгрев парк фест“

15 май 2018, 11:13 | Светлина Еленова

Ще бъдат обозначени трасета за вело надпревара, за ролери и ролкови кънки, а на асфалтови "пана" малчуганите ще имат възможност да покажат таланта си в рисуването

Над 100 деца от школите на 13 бургаски читалища ще се включат в I-то издание на "Изгрев парк фест". Събитието е посветено на Европейската година на културното наследство - 2018 и ще се проведе тази събота от 11.00 в парка на ж.к. "Изгрев".

Под мотото "Културното наследство е не само от миналото, но и ресурс за бъдещето ни", децата ще превърнат парка в сцена и креативно арт пространство. Идеята е да се популяризират сред малчуганите различните форми на любителско творчество, предлагани от читалищата в община Бургас, в които децата могат да се включат в свободното си време.

Цветната и музикална програма в парка включва концерт, арт ателиета, библиотека на открито, изложение-базар, игри и забавления. Ще бъдат обозначени трасета за вело надпревара, за ролери и ролкови кънки, а на асфалтови "пана" малчуганите ще имат възможност да покажат таланта си в рисуването.

Участници в първото издание на "Изгрев парк фест" са децата-творци от:  НЧ "Изгрев 1909", НЧ "Ангел  Димитров-1929" - кв. Сарафово, НЧ "Антон Страшимиров 1980" - кв. Черно море, НЧ "Асен Златаров 1940", НЧ "Обнова-1923"- кв. Ветрен, НЧ "Любен Каравелов 1940", НЧ "Паисий Хилендарски 1928", НЧ "Пенчо Славейков 1983", НЧ "Пробуда 1880", НЧ "Пробуда-1929" - с. Равнец, НЧ "Просвета 1927" - кв. Долно Езерово, НЧ "Св. Св. Кирил и Методий 1985", НЧ "Фар-1946".

Специални гости на празника са ИК "Знаци", книжарница "Сиела", ПП "Странджа", Училище за родители  "Тийн зона".

"Изгрев парк фест" се реализира с подкрепата на Община Бургас, ЦАУ "Изгрев", Арома Козметикс АД,  Вивиан 1 ООД,  издателство Фют, книжарница "Хермес", Розаимпекс ООД , SKYX Productions, Трейс-Пътни строежи АД и доброволци от Търговската гимназия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета