Творци от Сърбия и Македония идват за 12-то издание на „Свято слово“ - burgas.utre.bg

Творци от Сърбия и Македония идват за 12-то издание на „Свято слово“

14 май 2018, 10:25 | Светлина Еленова

Специални гости на събитието ще са поетите Борче Панов от Македония, Миодраг Якшич и Гордана Влаич от Сърбия

Тази седмица в дните от 15 до 18 май в Бургас стартира ХII издание на Майски срещи на славянски творци "Свято слово". Форумът се провеждат ежегодно в морския град и се посвещават на делото на първоучителите - светите братя Кирил и Методий.

Специални гости на събитието ще са поетите Борче Панов от Македония, Миодраг Якшич и Гордана Влаич от Сърбия.

Българските представители в срещите са поетите от Бургас  Елка Стоянова и д-р Лорис Мануелян.

В досегашните издания на "Свято слово" гости на бургаската общественост са били писатели от Русия, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватия и Чехия. 

Откриването ще бъде на 15 май от 18 часа в Дома на писателя. Програмата предвижда в традиционното събитие "Часът на поета" на о. Св. Анастасия на 16 май гостите и бургаски поети от всички поколения да се състезават за най-атрактивно поднасяне на авторска творба.

Желаещите могат да участват и в конкурса "Вдъхновени от острова", обявен от губернатора на острова Павлин Димитров.  Условието е да напишат своите литературни произведения в малките "Тефтерчета на твореца".  В следващите дни в "Акве Калиде" участниците в "Свято слово" ще чуят легендите за водата, ще четат стихове в Поетично кафене в Несебър - световно наследство, ще споделят тайните на своето вдъхновение в творческа работилница с ученици от  музикалното училище "Проф. П. Владигеров" в Бургас.

Организатори на ХII-те Майски срещи на славянските творци "Свято слово" са Община Бургас, Читалище "Любен Каравелов 1940",  Бургаската писателска общност и РЕКИЦ "Читалища".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета