Старт на ремонта на входа за Бургас от магистралата - burgas.utre.bg

Старт на ремонта на входа за Бургас от магистралата

01 май 2018, 13:31 | Светлина Еленова

Николай Нанков: Ремонт на проблемния участък „Пловдив-Стара Загора“ от „Тракия“ започва на 8 май

Тази сутрин започна ремонт на входа за Бургас от автомагистрала „Тракия“. Осемкилометровият участък от пътен възел „Камено“ до входното кръгово движение ще бъде затварян на части.
На места двупосочното движение се извършва само в дясното платно, което води за София. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обеща ремонтът да приключи преди началото на активния летен сезон.
В момента машини фрезоват стария асфалт от надлеза за Камено, на негово място ще бъде положен изцяло нов. Работата върви оттам по посока Бургас. Главната цел е движението към курортите на север от града да бъде изведено извън него. Това ще стане със строежа на Северната дъга.
В момента се работи и по два други много важни участъци, по които през всеки летен сезон се получават огромни задръствания – обхода на Поморие и отсечката Поморие – Ахелой. Днес министърът и народни представители инспектираха с какви темпове върви изграждането им.

Николай Нанков обяви още, че ремонт на проблемния участък „Пловдив-Стара Загора“ от автомагистрала „Тракия“ ще започне на 8 май.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Парите