Женският футболен отбор на Бургас спечели първо място на силен турнир - burgas.utre.bg

Женският футболен отбор на Бургас спечели първо място на силен турнир

30 април 2018, 11:09 | Светлина Еленова

ЖФК "Бургас" продължава да организира междуучилищни турнири за момичета и девойки под надслов "Вкарай гол на агресията"

Момичетата на старши треньора на Женски футболен клуб "Бургас" - Даниела Димитрова, завоюваха първото място на силен турнир в Пловдив, организиран от БФС. Силни и доказали се през годините отбори се "подчиниха" на бургазлийки.

Участие във футболната надпревара взеха ФК "Златоград" - гр. Златоград, ФК "Ботев 2014" - гр. Рудозем, ФК "Пълдин" - гр. Пловдив, ФК "Енко" - гр. Пловдив, ЖФК "Берое" - гр. Стара Загора и ЖФК "Бургас" - гр. Бургас. Отборите бяха разпределени в две групи, като бургазлийки успяха да завоюват две победи в своята, с което спечелиха правото да се състезават на финала с победителя от втората група - ФК "Пълдин". Оспорваната финална среща се реши с изпълнение на дузпи след равенство и липса на голове в редовното време. С победата бургаските момичета добавиха поредна купа за първо място през последните месеци. Специалистите във футболните среди са единодушни в похвалите си за бързия им прогрес.

ЖФК "Бургас" продължава да организира междуучилищни футболни турнири за момичета и девойки под надслов "Вкарай гол на агресията", като поредният такъв беше проведен на 27.04.2018 г. в Спортен център "Славейков". В него взеха участие близо 80 момичета от учебни заведения на територията на община Бургас. Целта на турнирите е както да се популяризира и развива женският футбол в града и страната, така и да се представи футболът за момичета и девойки като алтернативен начин за превенция на насилието и агресията сред младите хора.  

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета