Брейк денс, бийт бокс и екзотични ритми в "Ритъмът на Корея" - burgas.utre.bg

Брейк денс, бийт бокс и екзотични ритми в "Ритъмът на Корея"

18 април 2018, 14:41 | Светлина Еленова

Концертът ще бъде представен в Операта в неделя

Впечатляващият музикално-танцов спектакъл "Ритъмът на Корея" ще бъде представен пред бургаска публика на 22 април /неделя/ от 17.00 часа в Операта.

"Ритъмът на Корея" е представление, което съчетава традиционни и съвременни музикални етюди, изпълнени от "Чонгга Акхуе", както и танцови изпълнения на "Чинджо Крю" - водеща корейска брейк денс група.

"Чинджо Крю" е брейк денс група, която е спечелила многобройни награди на международната сцена, включително и първи места на "Break the Floor" 2018, 2017 и 2016 във Франция, "Floor Wars" 2018 в Дания, "R16" в Република Корея и много други. Този световно уважаван състав е известен с креативност, енергия и със създаването на сложни улични танци.

"Чонгга Акхуе" е високо оценен музикален състав, който е основан през 2000 г. Техните изпълнения са изгради въз основата на традиционни жанрове като кагок и пансори, но техният репертоар е разнообразен, създаващ пространство отвъд жанра, където миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно, като по този начин запазват и трансформират наследството на техните предци.

На българската сцена "Чинджо Крю" и "Чонгга Акхуе" ще пресъздадат уникалния и вдъхновяващ ритъм на Корея. Концертът се организира от Посолството на Южна Корея в България, със съдействието на Почетното консулство на Южна Корея в Бургас и Община Бургас.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета