Грижи в домашна среда за 180 души от Бургас - burgas.utre.bg

Грижи в домашна среда за 180 души от Бургас

05 март 2018, 13:45 | Светлина Еленова

Община Бургас подсигурява социални услуги в домашна среда и през 2018 година

Община Бургас подсигурява работата на Центъра за интегрирани услуги за хора с увреждания в домашна среда и през 2018 година със средства от бюджета си. Това съобщи на пресконференция директорът на дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" Мая Казанджиева и екипът, работил за създаването на социалното заведение.

ВМРО алармират - кючеци и ориенталски ритми на тържество в детска градина

null

Центърът бе открит по проект "Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Той осигурява на хора с увреждания, сред които и деца, социални услуги като личен асистент, консултации с психолог и социален работник, рехабилитация, транспортиране със специализиран автомобил за трудноподвижни хора.

От създаването си до този момент Центърът е предоставил грижи в домашна среда на 180 души с различни увреждания. За обслужването им работеха 166 лични асистенти, които преминаха специализирано обучение. След завършването му всеки от тях получи сертификат. Документът ще им служи за удостоверяване на придобитите умения, когато кандидатстват за работа.

За подсигуряването на социалните услуги Община Бургас закупи специализиран микробус за хора с увреждания. Той превозва децата и лицата, ползващи услуги в домашна среда. Това се осъществява след предварителна заявка в Центъра за почасови услуги в домашна среда на ул. "Иван Богоров" 20 на телефон 0876 90 18 92.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета