Кметът създава родителски съвет за всички образователни въпроси - burgas.utre.bg

Кметът създава родителски съвет за всички образователни въпроси

05 февруари 2018, 12:34 | Светлина Еленова

Директорите на детските градини и училища имат срок до 12 февруари да представят списък на желаещите да се включат в образователния форум

Родителски съвет по въпросите на образованието ще се създаде като консултативен орган към кмета на Община Бургас Димитър Николов, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Директорите на детските градини и училища имат срок до 12 февруари да представят списък на желаещите да се включат в образователния форум.

В съвета могат да членуват както представители на настоятелствата, така и други родители, които искат да участват в работата му. Заявяването на такова желание и записването ще се извършва при директорите на училищата и детските градини.
Родителският съвет ще има две секции - "Предучилищно образование" и "Училищно образование". Той ще разглежда въпроси, свързани с реда и условията за прием на деца и ученици в детските градини и училищата. Друга тема ще бъде сигурността и контрола на достъпа, изграждане на видеонаблюдение, пропускателен режим, както и храненето в детските градини и ученическите столове и други въпроси, предложени от родителите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета