Искат да съдят майката, разпространила записа с насилието над деца в Бургас? - burgas.utre.bg

Искат да съдят майката, разпространила записа с насилието над деца в Бургас?

02 февруари 2018, 16:32 | Светлина Еленова
  • Снимка:
    burgasinfo.com

Към момента, според данните на предварителната проверка, открито са малтретирани пет деца

Психолози ще работят с децата в бургаската детска градина „Брезичка”, след като там беше разкрито брутално отношение на възпитателите към тях, пише Дарик. Три от учителките вече са освободени от длъжност, а от следващата седмица детската градина ще има и нов директорКъм момента, според данните на предварителната проверка, открито са малтретирани пет деца. Това е потвърдено и от техните родители, съобщиха от прокуратурата в Бургас.

Държавното обвинение се самосезира ден след като шокиращите кадри бяха разпространени в социалните мрежи. Прокурор Керка Дюлгероска посочи, че броят на децата, подложени на тормоз, все още не е окончателно установен. Тя цитира член 187 от Наказателния кодекс, който гласи, че изтезанието по отношение на деца може да бъде от психично и физическо естество.

След скандала родителите са разделени на два лагера. Едни смятат, че случилото се не трябва да бъде петно върху другите педагози, които имат добър подход към децата. Други разкриват, че техните деца са им споделяли за насилие върху тях.

Досегашният директор на градината също държи на своята позиция. "Пенсионирам се от понеделник. Мисля да изляза с достойнство от ситуацията. Наистина съжалявам за случилото се, но оставям, вижте, какъв прекрасен екип, който съм изградила, прекрасна база за децата", смята Недева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Архив Бургас