Бургас инвестира в Онко болница на бъдещето - burgas.utre.bg

Бургас инвестира в Онко болница на бъдещето

10 януари 2018, 11:18 | БургасУтре

Най-скъпата апаратура в страната, топ лекари и инкубатор на нови специалисти във факултета ще развиват диспансера

8 млн. лева ще бъдат инвестирани в Бургаския онкологичен център през настоящата и в следващите две години. Предстои строителството на две нови сгради към диспансера, които да отговарят на качеството на скъпото оборудване. Средства са заложени и за техника и апаратура от най-висок клас - 6D маса за Радиологията и 5D скенер.

Това е част от новата амбициозна програма на Община Бургас да превърне Онкологията в лечебно заведение на най-високо ниво в страната следващите 20 години. По думите на зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, екипите които работят в момента в диспансера са едни от най-добрите, а след направените инвестиции през изминалите две години Онкологичният център е бил предпочетен от много бургазлии, вместо лечение в Истанбул и е бил избран от пациенти от цяла България.

Важно звено от мащабния проект е привличането на специалисти и генерирането на кадри в Медицинския факултет, който предстои да бъде открит през настоящата година. Той е в процес изграждане на базата - старата сграда, намираща се в кампуса на „Проф. д-р Асен Златаров”. По време на представянето на бюджета, кметът Димитър Николов обяви, че до момента над 4,5 млн. лева са инвестирани в строителството, а през 2018 предстои да бъдат вложени още над половин милион лева за довършителните дейности.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета