Дискусионният клуб към ГЕРБ Бургас дари коледна украса на центъра за работа с деца в риск - burgas.utre.bg

Дискусионният клуб към ГЕРБ Бургас дари коледна украса на центъра за работа с деца в риск

14 декември 2017, 14:45 | Светлина Еленова

Те са избрали центъра, за да обърнат вниманието на обществото към социалната интеграция на младите хора в риск

Дискусионният клуб към ПП ГЕРБ Бургас дари коледна украса за Дневен център за работа с деца на улицата /ДЦРДУ/. Те са избрали именно центъра, за да обърнат вниманието на обществото към социалната интеграция на младите хора в риск.

„Нека коледният дух стигне до всеки и той да ни направи по-добри и поне малко по-щастливи. Оценяваме, че работата с деца в риск е изключително трудна. Това са децата, които най-малко познават радостта от Коледа. Важно е да не чакаме празника, за да си спомни за тях, а да им помагаме през цялата година.“- сподели председателят на клуба Ренета Тонич.

Броени дни след като получиха декорацията и украсиха залите, от общинския дневен център благодариха на инициаторите за дарението.

ДЦРДУ Бургас е с капацитет за обслужване на 15 деца в риск. Дейността му е свързана най-вече с посрещане на базисни нужди, профилактика и медицински услуги, индивидуална социална работа и работа на терен, социално и психологическо консултиране на детето, социална работа със семейството, пълноценно прекарване на свободното време, образователни и ограмотяващи занимания, мотивация и посредничество за включване в образователната система, развиване на творческите способности на децата.

Етикети
деца


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета