Книга за пазарите в Бургаско - burgas.utre.bg

Книга за пазарите в Бургаско

06 декември 2017, 11:22 | Светлина Еленова

Документалният труд се издава с подкрепата на кмета Димитър Николов

„138 години пазари – Бургаски регион“ е ново документално издание, което представя как се е развивала търговията на това място. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Книгата се издава от Община Бургас и „Бургаски пазари“ ЕООД по идея на управителя на дружеството инж. Живко Панайотов. Съставител е директорът на РИМ-Бургас Милен Николов.

Изданието проследява търговията и пазарите преди Освобождението. В специален раздел е обособен за възникването и развитието на търговските пазари и пазарните отношения в Бургас през периода 1878-1944 година. В третата глава авторите акцентират върху дейността на бургаските пазари в периода 1944-1989 година. 

Последната част е посветена на развитието на стопанството след 1989 година. Документалният труд се издава с подкрепата на кмета Димитър Николов. По време на представянето на книгата, той сподели, че тя съдържа изключително интересни материали.
„Книгата е ценна с това, че показва историята и дългия път на развитие на бургаските пазари, и по любопитен начин, чрез архивни снимки и текстове, може да се проследи и част от историята на града“, допълни Николов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета