Хорова школа „Милка Стоева“ открива своя юбилеен сезон с концерт - burgas.utre.bg

Хорова школа „Милка Стоева“ открива своя юбилеен сезон с концерт

23 ноември 2017, 16:00 | Светлина Еленова

Изпълнители на ретро произведенията ще бъдат настоящи хористи

Хорова школа "Милка Стоева" предлага на публиката поредица от музикални събития, посветени на 70-годишнината от създаването на детския хор. Първият концерт ще се състои на 24 ноември, петък, от 18:30 часа в зала "Аула" на Окръжен съд - Бургас.

Изпълнители на ретро произведенията ще бъдат настоящи хористи от детски хор "Милка Стоева" и хористи от смесен хор "Бургас" - двете представителни формации на школата. Събитието се организира от Младежкия културен център с любезното съдействие на Окръжен съд - Бургас. Входът е свободен!

Детски хор "Милка Стоева" е създаден през 1947 г. от известния педагог, композитор и диригент Борис Ибришимов. Със своята богата 70-годишна творческа биография бургаската формация се нарежда сред най-добрите български хорове в страната. В годините е прераснал в хорова школа, възпитала и създала много известни музиканти, певци и ценители на музиката и изкуството. Огромен дял за високото ниво, за големите международни отличия и активен културен живот на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора - Милка Стоева, чието име хорът приема през 2003 година. Към настоящия момент диригент и ръководител на школата е Светла Стоева. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета