Картини ще даряват светлина и надежда в онкодиспансера - burgas.utre.bg

Картини ще даряват светлина и надежда в онкодиспансера

07 ноември 2017, 13:19 | Светлина Еленова

Проектът "Чрез изкуството да продължиш" е финансиран от фонда за култура на Община Бургас

Проектът "Чрез изкуството да продължиш" възниква като идея след съвместната работа на бургаската художничка Надя Пеовска като художник - дизайнер по проект към социално предприятие "Нарисувай ми усмивка", създадено от Сдружение "Онкоболни и приятели" - Бургас. Работейки ежедневно с хора, които са се сблъскали с болестта, Надя Пеовска опознава отблизо техните тревоги, копнежи и мечти.

Проектът "Чрез изкуството да продължиш" е финансиран от фонда за култура на Община Бургас и има за цел да облагороди болничното пространство в Комплексен онкологичен център - Бургас, където се хоспитализират пациенти с онкологични проблеми.

Идеята на художничката е чрез изкуството си да внесе светлина, цвят, надежда, любов и топли чувства, като се надява нейните творби да помогнат на пациентите да продължат напред и да се преборят с трудните моменти. Предполага се, че картините ще въздействат положително върху техния емоционален свят и ще служат като арт-терапия.

Днес, 7 ноември, от 18:00 часа в Сдружение "Онкоболни и приятели", на ул. "Демокрация" 104А, ще бъде официалното откриване на изложбата, след което картините ще бъдат преместени в пространството на онкологичня център.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета