"Нощта на театрите" започва днес и в Бургас - burgas.utre.bg

"Нощта на театрите" започва днес и в Бургас

04 ноември 2017, 13:28 | Светлина Еленова

Вижте програмата

Най – мащабното по своя обхват театрално събитие в България – „Нощ на театрите” идва в Бургас, днес. Морският град за  трети път ще бъде част от международната платформа Европейска нощ на театрите, която вече 9 години се случва в редица европейски страни.
НОЩТА тази година ще се спусне в Бургас, заедно с артистите от Държавен куклен театър и  Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.
Театралните събития  ще бъдат открити  с  художествена изложба на класовете по „Сценичен костюм” към училището по изкуства. Младите сценографи ще покажат  изработените от тях детайли от театрални костюми и аксесоари към тях. Началото е 17 ч., а мястото Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.
В същото време и на същото място ще започне работа  творческата работилница за изработване на кукли и реквизит  за Куклен театър - Дестинация – Куклен театър.
В 18 часа ще бъде даден старт на интерактивната игра – спектакъл „20 въпроса за театъра”, в която главна роля ще бъда отредена на публиката.
Спектакълът „Парченцето” е с начален час 18.30 и почитателите на  театъра могат да го видят в салона на Куклен театър Бургас.
Премиерното заглавие тази година е  „Пътеки”  - един спектакъл по произведения на Николай Хайтов, реализиран от Младежки експериментален театър. Начален час 19 ч. , отново в Залата на  Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”  .
Отново в 19 часа в Синема сити Бургас  ще бъде излъчена постановката „Ничия земя” от Харолод Пинтър, която е заснета на живо на лондонския Уест Енд.
Вечерта ще завърши с театралната постановка  „Театър без думи” . Тя е реализирана от младите артисти  от специалност „Актьорско майсторство” с  преподавател Невена Цанева.
Начало - 20 ч.,  Зала Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”  .
В неделя -  5 ноември театралните прояви продължават с  пиесата  "Искам да стана голям", постановка на Държавен куклен театър Бургас, начало 11 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета