ГКПП "Лесово": Задържаха голямо количество недекларирани парфюми - burgas.utre.bg

ГКПП "Лесово": Задържаха голямо количество недекларирани парфюми

12 октомври 2017, 12:48 | Светлина Еленова

471 от иззетите контрабандни парфюми са открити в багажното отделение на „Фолксваген Транспортер" с молдовска регистрация

2 000 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите и гранични служители на ГКПП "Лесово". Парфюмите са иззети при разкрити 6 опита за нелегален внос от Турция, при извършените проверки през последните десет дни.  Срещу нарушителите са съставени актове по Закона за митниците, а в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани официалните  правопритежатели на съответните търговски марки.

471 от иззетите контрабандни парфюми са открити в багажното отделение на  „Фолксваген Транспортер" с молдовска регистрация . Автомобилът  е пристигнал на ГКПП "Лесово" на трасе „Входящи леки автомобили".
Шофьорът и пътниците са обявили, че не внасят нищо за деклариране. По искане от „Гранична полиция" е извършена съвместна проверка   от митническите и гранични служители, при която в багажното отделение са открити парфюмите, носещи лога на 16 световноизвестни търговски марки. Установено е, че недекларираните парфюми в опаковки от 50 до 100 ml са собственост на шофьора- молдовски гражданин.

Още 390 недекларирани парфюма с лога на 21 световни търговски марки са иззети при митническа проверка на друг лек автомобил с молдовска регистрация, който е влизал в страната от Турция на 8 октомври 2017 г. Автомобилът е селектиран от митническите служители за щателна митническа проверка и парфюмите са открити в багажника на колата под лични вещи. Същия ден, при съвместна проверка на митническите и гранични служители на ГКПП "Лесово" са иззети и 115 недекларирани парфюма от микробус, управляван от молдовски гражданин.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета