36 машини ще чистят в Бургас през зимата - burgas.utre.bg

36 машини ще чистят в Бургас през зимата

07 октомври 2017, 11:33 | Светлина Еленова

При интензивен снеговалеж и усложняване на обстановката общинското предприятие "Транспорт" ще извършва денонощно видеонаблюдение

36 специализирани машини, 600 тона сол, 400 тона пясък, 2000 литра Верила- Антилед и 150 тона луга има на разположение консорциум "Титан" за поддържането на улиците в града при снеговалеж. Това съобщиха от местната администрация по време на работна среща, на която бяха обсъдени предприетите мерки, свързани с подготовката на общинската пътна мрежа на територията на община Бургас през зимен сезон 2017-2018 година.
В оперативката се включиха представителите на общинската администрация, почистващи фирми, държавни институции, общински предприятия. По време на  срещата  в заседателната зала на Общината бяха представени докладите и планове на работа при зимни условия на 15 фирми и учреждения. За общинската пътна мрежа и кварталите се грижи фирма "Чистота".

Дружеството разполага с 24 специализирани машини, 233 тона сол, 510 тона пясък и 40 тона луга, с които да обезпечи нормалното придвижване при влошаване на метеорологичните услови. Предвидено е при извънредна обстановка да бъдат мобилизирани още машини и персонал.   

При интензивен снеговалеж и усложняване на обстановката общинското предприятие "Транспорт" ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост.
С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците. При необходимост високопроходима техника на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.     
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета