Шофьор помете двама души на "Тракия", бил с над 10 глоби за превишена скорост - burgas.utre.bg

Шофьор помете двама души на "Тракия", бил с над 10 глоби за превишена скорост

03 октомври 2017, 13:10 | Светлина Еленова

Единият от ранените дори не успял да стигне до болницата, починал в линейката

Мъж от Несебър е заплашен от 20-годишна присъда заради зверско меле на АМ "Тракия", завършило с два трупа. 46-годишният Христо Терзиев буквално помел със своя „Крайслер Воаяджер“ аварирал на аутобана автомобил. Случаят е от края на м. г., но едва сега влиза в съда.
Оказа се, че  само за периода от 2000 до 2015 г. Христо е наказван общо 22 пъти по административен ред за допуснати нарушения на правилата за движение по пътищата, като в 12 от случаите са за управление на МПС с превишена скорост, съобщиха от прокуратурата.
Тежката катастрофа станала на 28.10.2016 г. Тогава пострадалите и техен приятел пътували по магистралата от Ямбол към Нова Загора около 21:00 часа. Автомобилът им получил повреда (техническа неизправност в ключалката на капака на двигателя, поради което капакът се отворил в движение). Водачът А.Ш. спрял МПС-то в лентата за движение, в която го управлявал. Веднага след спирането, пътуващият на дясната седалка Ф.Г. слязъл от автомобила с намерение да затвори капака му, а двамата пострадали останали в купето.
В същото време, в същата лента за движение пътувал лек автомобил „Крайслер Воаяджер“ управляван от подсъдимия. Превозното средство се движело със скорост от 121 км/ч. Скоростта била несъобразена с конкретните условия за видимост на пътя, за да може Христо Т. да спре пред всяко предвидимо препятствие на пътното платно в зоната си на видимост на къси светлини. Вместо това той продължил напред и не е успял да задейства спирачната система на автомобила си. В следствие на това настъпил удар, при който пострадалият А.М. получил тежка съчетана травма, в резултат на която в 22:00 часа починал в автомобила на Спешна медицинска помощ, докато бил транспортиран до болничното заведение в Сливен. Пострадалият А.Ш. също получил съчетана травма, бил е транспортиран до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен, където бил приет за лечение. Въпреки проведеното такова, на 12.12.2016 г. А.Ш. починал.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими