Шеф Иван Звездев нагости бургазлии с добруджанска рибена чорба - burgas.utre.bg

Шеф Иван Звездев нагости бургазлии с добруджанска рибена чорба

01 октомври 2017, 15:55 | Светлина Еленова

Всеки от посетителите на кулинарния празник имаше възможността да опита от рибената чорба и де се убеди в добрия вкус на черноморската риба

Известният водещ на кулинарни телевизионни предавания шеф Иван Звездев даде началото на тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното в Бургас. В кухнята си на открито на площад "Св. св. Кирил и Методий" той приготви за гостите на феста добруджанска рибена чорба по стара рецепта от село Българево - община Каварна.

В характерния си стил шеф Звездев обясняваше тънкостите при готвенето на ястието. За супата той използва барбун, калкан и сафрид. Задно с рибата в казана постави още лук, моркови и много подправки. Майсторът готвач разкри, че тайната на тази рецепта се крие в приготвянето на бульона.

Всеки от посетителите на кулинарния празник имаше възможността да опита от рибената чорба и де се убеди в добрия вкус на черноморската риба.

На много димящи скари други майстори готвачи приготвяха печена риба. Наред с вкусната храна, кулинарният фестивал дава възможност на всеки да дегустира различни марки вина от български производители.

Фестивалът на рибата и виното, който се организира от Община Бургас, предлага на своите посетители и богата музикална програма. В първия ден за доброто настроение на посетителите се погрижиха изпълнителите от дует "Бургас".

Всеки, който не е успял да посети днес Фестивала на рибата и виното, може да го направи и в неделя. Тогава в откритата кухня своите умения в приготвянето на вкусни блюда ще демонстрира Божана Кацарова - победител в Сезон 3 на "Мастършеф" - България. Музикалната програма включва изпълнения на ПФА "Странджа" и дуото  Димитър Атанасов и Христо Младенов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета