„Песен за вълните“ и „Мой Бургас“ откриха националния фестивал "Сребро в косите" - burgas.utre.bg

„Песен за вълните“ и „Мой Бургас“ откриха националния фестивал "Сребро в косите"

28 септември 2017, 17:00 | Светлина Еленова

Участниците в тазгодишния фестивал бяха приветствани от заместник-кмета на Бургас Йорданка Ананиева

С "Песен за вълните" и "Мой Бургас", изпълнени от ансамбъла на домакините от пенсионерски клуб "Морски звуци", беше открит Седмият национален фестивал "Сребро в косите, песен в душите".

Участниците в тазгодишния фестивал бяха приветствани от заместник-кмета на Бургас Йорданка Ананиева, която отправи поздрави от името на кмета Димитър Николов, пожелавайки им приятни мигове на бургаска сцена и да запазят енергичния си дух и оптимизъм.

Ученичката в 7-ми клас на НУМСИ "Панчо Владигеров"-Бургас Станимира Русева също поздрави гостите с песента на примата на българската сцена Лили Иванова - "За тебе бях".

В рамките на два дни на сцената в НХК ще се качат над 1000 участници от цялата страна. Те ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Фестивалът, насочен към хората от третата възраст, се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004". Целта му е социална адаптация на хората от т. нар. "сребърна" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на хубавата българска фолклорна, естрадна и стара градска песен.

По традиция през втората вечер /29 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета