Стотици в Слънчев бряг ще протестират днес срещу акция "Шум" - burgas.utre.bg

Стотици в Слънчев бряг ще протестират днес срещу акция "Шум"

19 август 2017, 12:23 | Светлина Еленова

Това е втори бунт срещу действията на вицепремиера

Протест срещу акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в Слънчев бряг ще се състои днес от 17 ч. на паркинга на "Какао бийч" в курорта. За събитието съобщават организаторите, като посочват, че са получили официално разрешение за проявата.
В сряда около 500 души – бармани, сервитьори, диджеи и танцьори в ключови заведения в Слънчев бряг, блокираха част от улиците в курорта. Те протестираха срещу организираните от Симеонов среднощни акции, при които беше изземвана озвучителна техника на заведения, а те бяха принудени да спрат музиката. Протестиращите поискаха помощ от премиера Бойко Борисов, като скандираха "Оставка", "Бойко, помогни ни" и "Бойко, спри Валери".
В четвъртък Борисов защити действията на Валери Симеонов, като посочи, че проверките са "в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона".
Заради действията на Симеонов в Слънчев бряг организаторите на най-големия летен музикален фестивал на открито в България Solar Summer обявиха, че отменят последните две събития, които бяха запланувани за вчера и днес. Представители на клуба "Какао бийч" допълниха, че най-вероятно ще съдят Симеонов заради пропуснати ползи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета