150 кг канабис иззеха служителите от Районно управление – Карнобат - burgas.utre.bg

150 кг канабис иззеха служителите от Районно управление – Карнобат

04 август 2017, 13:39 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МВР

Задържани са двама криминално проявени мъже, на които прокуратурата им е повдигнала обвинение

Огромно количество - близо 150 кг зелена листна канабисова маса, е иззета от служителите от Районно управление – Карнобат при претърсване на необитаван двор в източната част на карнобатското с. Раклица. Там полицаите открили засадени 54 канабисови растения, достигнали височина до 3 метра. В имота, между редовете с растения, униформените забелязали и двама мъже -  Г.А./29 г./ и К.М. /30 г./, криминално проявени. В хода на процесуално – следствените действия са намерени и иззети и пособия за отглеждането на наркокултурата - маркучи, туба от препарат за растителна защита и други вещи, необходими за качественото обгрижване на засадените растения.
В рамките на образуваното по случая досъдебно производство разследващите са извършили допълнителен оглед,  разпит на свидетели, някои от които и пред съдия. След доклад на материалите в прокуратурата, задържаните Г.А. и К.М. са привлечени като обвиняеми и с прокурорски постановления срокът на задържане им е удължен до 72 часа.
Работата по цялостно документиране на извършеното престъпление продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими