Старт на I-ви Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика - burgas.utre.bg

Старт на I-ви Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика

02 август 2017, 12:36 | Светлина Еленова

Като сдружение с нестопанска цел, подпомагащо развитието на талантливи деца и младежи

В началото на август тази година Бургас отново е на път да затвърди името си на един от музикалните центрове на България. Това ще се случи с първото издание на Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Музикален импулс", организиран от Арт център "Точно време" с генералното партньорство на Община Бургас и с официалната подкрепа на водещи организации, сред които са Съюзът на българските композитори и официалният медиен партньор БГ Радио.

Конкурсът ще се проведе на 04 и 05 август в залата на Дом на НХК в Бургас и ще събере в разгара на лятото над 110 талантливи индивидуални участници, на възраст до 21 г. включително, представители на над 30 вокални школи от 18 града в страната.

На 06 август от 20:00 в Летния театър в Бургас ще се състои юбилейният гала концерт "ТОЧНО на ВРЕМЕ - 20 години са повод за едно ново начало". Част от него ще бъдат официалното награждаване и изпълненията на победителите в конкурса, както и отбелязването на 20 години от създаването на Вокална студия "Точно време".

В гала концерта ще вземат участие още Стефан Лалчев, бивши и настоящи възпитаници на вокалната студия при Военния клуб и млади музикални таланти от цялата страна. Специални гости на събитието ще бъдат Хайгашод Агасян, Красимир Милетков, Нора Караиванова, Мая Райкова - БНР и Наско Стоянов - БГ Радио. Събитието ще се проведе с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Като сдружение с нестопанска цел, подпомагащо развитието на талантливи деца и младежи в областта на музикалните и сценичните изкуства, Арт център "Точно време" създава този конкурс, целейки да предостави един престижен и съвременен форум за изява на млади изпълнители от цялата страна и по този начин да стимулира тяхното бъдещо развитие като музикални артисти.

Според организаторите, огромният интерес и изключително силното ниво на участниците са поредното доказателство, че "Музикален импулс" има потенциала да се превърне в едно традиционно и емблематично събитие с национална значимост.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета