Ангел Заберски и Стунджи свирят „Jazz в музея” - burgas.utre.bg

Ангел Заберски и Стунджи свирят „Jazz в музея”

27 юли 2017, 17:34 | Светлина Еленова

Събитието ще бъде на 1 август

На 1 август (вторник), от 19:30 часа меломаните в Бургас ще имат възможността да станат част от уникалния арт проект "Jazz в музея". Специално за него в града пристигат Ангел Заберски Трио с концерта си  "Between the Devil and the Deep Blue Sea".

Известни музиканти Ангел Заберски (пиано), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (контрабас), ще представят изпълнения от втория си авторски албум.

В него са включени известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Композиторът Ангел Заберски е успял стриктно да запази авторските идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време ги интерпретира с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. 

Музиката от албума Like Jazz напомня за късен романтизъм, дори с импресионистични нотки. Изявата на тримата музиканти по отделно е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност, а да се чете романтиката в нея.

За място на тази необичайна музикална вечер е избрано най-уютното зелено кътче насред центъра на Бургас - двора на Етнографския музей (ул. Славянска 69). Концертът ще е благотворителен и с вход свободен, а ценителите на джаз музиката ще имат възможността да допринесат за една благородна кауза. Всички събрани дарения от вечерта ще отидат за реставрация на два ценни музикални инструмента от фондовете на бургаски културни институции. Единият е роялът на Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски", който от години се нуждае от сериозен ремонт, а вторият е пиано - собственост на Регионалната библиотека "П. Яворов".

Организатори на проект "Jazz в музея" в морския град са Сдружение "Кауза култура" и Регионален исторически музей Бургас, с подкрепата на Регионална библиотека "П. Яворов".

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета