Легендите от „Диана Експрес“ с грандиозен концерт в Летния театър - burgas.utre.bg

Легендите от „Диана Експрес“ с грандиозен концерт в Летния театър

17 юли 2017, 17:00 | Светлина Еленова

Групата съществува активно 10 години, след което Митко Щерев, Максим Горанов и Илия Ангелов се събират от време на време

Легендарната българска рок група "Диана Експрес" ще изнесе впечатляващ концерт на 17 юли от 20.30 часа в Летния театър на Бургас.

"Диана Експрес" е създадена от музиканта и композитор Митко Щерев през 1974 г. в град Ямбол. В периода 1974 - 1984 г. той открива и привлича в групата млади певци, които после стават едни от най-ярките български изпълнители: Васил Найденов, Георги Станчев и Илия Ангелов. За кратко време в "Диана Експрес" преминават Чочо Владовски и Юксел Ахмедов от Фоноекспрес.

Едни от най-популярните песни на групата са "Синева" с Васил Найденов, "Душа" с Георги Станчев, "Блус за двама" с Илия Ангелов.

Групата съществува активно 10 години, след което Митко Щерев, Максим Горанов и Илия Ангелов се събират от време на време.

През 1998 г. излиза компактдиск с най-популярното от "Диана Експрес" в нов денс аранжимент като голяма част от песните са изпълнени от певицата Галия.

На 17 юли в Бургас музикантите ще изпълнят както парчета от най-новите им проекти, така и стари незабравими хитове от близкото минало. Концертът в морския град е част от Националното турне на групата.

Билети могат да бъдат купени на каса "Часовника" /в градинката до х-л "България"/ и в деня на концерта на касата на Летен театър.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета