„Крайезерна“ пое транзитния трафик - burgas.utre.bg

„Крайезерна“ пое транзитния трафик

12 юли 2017, 14:05 | Светлина Еленова

Движението в Бургас вече е по-спокойно

Транзитният трафик към Южното Черноморие вече е изведен от вътрешността на града след като вчера бе пуснато движението по реконструираната улица "Крайезерна".

Превозните средства се отклоняват вдясно още от първото кръгово при влизане в Бургас, което се намира до Университета "Проф. д-р Асен Златаров". Оттам потокът преминава по бул. "Проф. Яким Якимов", през пътен възел "Запад", а от него вляво се включва по "Крайезерна" и достига до пътния възел при надлез "Владимир Павлов" и бул. "Тодор Александров".

Трасето на обходния маршрут има по две платна за движение в двете посоки, което в максимална степен облекчава бързото и удобно придвижване на автомобилите и товарните камиони без да изчакват на светофари и кръстовища, както беше досега.

Експерти от Община Бургас, представители на строителната фирма и проектантите на обекта направиха обход на ул. "Крайезерна", за да установят на място как се осъществява движението по отсечката.  Сред тях бяха заместник-кметовете Руска Бояджиева и инж. Чанка Коралска.

"Това, което видяхме, е, че трафикът в града е разтоварен, ул. "Одрин" също. От снощи и особено от тази сутрин основният трафик е поет от улица "Крайезерна". Последният слой на пътя е от модифициран битум, което означава, че настилката е много по-здрава и износоустойчива от обикновения асфалт, обясни ръководителят на проекта инж. Жечо Петров - директор на дирекция "Строителство" в Община Бургас.

"За улеснение на водачите са поставени необходимите информационни табели, има стрелки, допълнителна маркировка на платното за движение, която оказва посоката за Созопол. Така водачите ще се ориентират по-лесно", каза Иван Гюлев - началник на отдел "Безопасност и организация на движението" в Община Бургас.

Преминаването по новото трасе спестява време на водачите. Досега те преодоляваха маршрута по булевардите "Стефан Стамболов", "Струга" и "Тодор Александров" за 20-30 минути. Придвижването по обходния път отнема не повече от 10-12 минути при спазването на всички правила за движение, допълни Гюлев.

В първите дни след пускането на движението по ул. "Крайезерна" патрули на Пътна полиция ще помагат на водачите да се ориентират по-лесно как да преминават по обходния маршрут.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета