6017 лв. събраха бургаските майки за Мария Георгиева - burgas.utre.bg

6017 лв. събраха бургаските майки за Мария Георгиева

09 юли 2017, 13:50 | Светлина Еленова

Цифрата е впечатляваща за благотворително събитие и ще бъде изцяло предоставена на семейството

6017 лева е сумата, която беше събрана на кулинарния базар в помощ на бургазлийката Мария Георгиева.

Цифрата е впечатляваща за благотворително събитие и ще бъде изцяло предоставена на семейството на младата майка.

Инициатори на кампанията бяха момичетата от клуб ГЕРБ Майки към Гражданско сдружение ГЕРБ. В продължение на четири часа те продаваха сладки и солени изкушения приготвени лично от тях.

Каузата беше подкрепена от стотици бургазлии и гости на града. На базара дойдоха и много хора, които са преминали през ужаса на болестта и изказаха подкрепа на близките на Мария, които присъстваха на откриването на благотворителната инициатива.

Мария Георгиева е едва на 33-години, майка е на 6-годишено момченце. През месец май 2013 година узнава страшната новина, че има рак на дясната гърда.

Следват тежки интервенции, но за жалост лечението не е дало желания резултат.
През февруари тази година болестта се връща отново. В клиника в Турция става ясно, че е с разсейки в черния дроб, лимфите на врата, мишниците и гръдната кост.

Освен че е болезнено, назначеното й лечение е твърде скъпо. Всяка седмица Мария посещава турската клиника за химиотерапия. Това ще продължи според прогнозите на докторите, докато се намери подходящата терапия, с която може да се стопира болеста.

Семейството вече се изправя пред финансова невъзможност да поеме разходите по лечението. За целия ткурс на лечение са нужни между 70 и 80 хиляди лева.

Младите жени, които организираха кулинарния базар, благодарят на бургаските медии за безрезервната подкрепа и на стотиците бургазлии, които показаха, че са с големи сърца. Пожелават на Мария здраве и много споделени усмивки със семейството. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета