Бургас е домакин на Международния летен танцово-гимнастически фестивал - burgas.utre.bg

Бургас е домакин на Международния летен танцово-гимнастически фестивал

08 юли 2017, 15:00 | Светлина Еленова

Спортният празник се провежда по инициатива на Федерацията по акробатика

Над 350 акробати от 5 държави ще участват в четвъртото издание на Международния летен танцово-гимнастически фестивал, който ще се проведе от 7 до 9 юли в Бургас.

 

Спортният празник се провежда по инициатива на Федерацията по акробатика с подкрепата на Община Бургас. Състезателите ще имат възможността да представят своите умения във всички видове танци и гимнастически спортове като аеробика, акробатика, художествена и спортна гимнастика. Няма въведени възрастови ограничения за участниците. В надпреварата ще се включат всички бургаски клубове по акробатика.

Фестивали от този тип имат за цел да събират хора, които не се занимават активно със спорт, а по скоро практикуват определена дисциплина като хоби.

"Целта на тези събития е да стимулират децата от най-ранна възраст до късни години да се занимават със спорт. От друга страна това е превенция на сериозни физически и психически заболявания, които се разпространяват в световен мащаб", каза Климентина Неделчева от организационния комитет на спортното събитие.

Участниците в Международния летен танцово-гимнастически фестивал ще представят своите изпълнения на специална сцена, която ще бъде изградена на терасата до КЦ "Морско казино".

Най-добрите представители ще бъдат отличени с награди. Едит от отборите ще получи специална купа на Община Бургас.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета