Обвиненият в педофилия остава в ареста в Несебър - burgas.utre.bg

Обвиненият в педофилия остава в ареста в Несебър

02 юли 2017, 13:30 | Светлина Еленова
  • Снимка:
    pixabay

Фермерът Филип Робъртсън от Абърдийн разказа, че детето се изплашило и той се опитал да го успокои

Районният съд в Несебър остави в ареста за постоянно обвиненият в педофилия англичанин. На гледането на мярката курортистът даде абсурдни обяснения пред магистратите.
Фермерът Филип Робъртсън от Абърдийн разказа, че когато се качил в асансьора малолетното момиченце не го забелязало, защото играело с мобилния си телефон. Според него, когато го попитал „наслаждавате ли се на почивката?“ се стреснало и подскочило.
В стремежа си да успокои детето, 59- годишният шотландец го докоснал, то се разстроило много, а той се извинявал през цялото време, докато асансьорът слизал до партера. Робъртсън обяви, че е сгрешил, защото не изчакал извиканите полицаи, за да им обясни, а си тръгнал.
Държавното обвинение е представило доказателства, че той е осъждан за сексуални престъпления. Повдигнато му е обвинение по член 149, алинея 1 от Наказателния кодекс, за блудствени действия с малолетни. Наказанието за това е от 1 до 6 години лишаване от свобода.
Според съда, действията му сочат, че наложените му вече наказания не са оказали спрямо него поправителен и превъзпитателен ефект и не са постигнали целта на индивидуалната превенция. Обвиняемият демонстрира това, като показва склонност да продължава да извършва сексуални престъпления, за каквито вече е бил осъждан.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими