Наши митничари задържаха близо 3,5 тона нелегален алкохол - burgas.utre.bg

Наши митничари задържаха близо 3,5 тона нелегален алкохол

23 юни 2017, 13:43 | Светлина Еленова

Открити са при проверка в три частни имота

3405 л нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас при проверка в три частни имота на територията на Карнобат. И трите имота са собственост на свързани в роднинска връзка лица.
Проверката е извършена от митническите служители на 22 юни 2017 г. едновременно и в трите имота от митнически служители от Митница Бургас и със съдействието на сектор "Икономическа полиция" в ОД на МВР Бургас.  
Митничарите проверили на територията на първия частен имот регистриран специализиран малък обект за дестилиране (казан) за варене на ракия, в който открили наличието на 115 л етилов алкохол с прозрачен и жълтеникав цвят в 10-литрови PVC-туби. Други 50 л течност в туби с характеристики на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория частен имот. Рекордно количество от 3240 л нелегален етилов алкохол е иззето от третия частен имот на територията на Карнобат - необитаема новопостроена жилищна къща с висока ограда.
Митническите служители установили при проверката, че ограденият жилищен имот е приспособен в склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки, съобщава Агенция "Митници". Там те открили 500-литров PVC-бидон с монтиран кран, съдържащ 300 л жълтеникава течност с характеристики на етилов алкохол, както и наличието на голямо количество празни бутилки. Други  2940 л етилов алкохол е открит в пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с алкохолна течност с прозрачен, жълт и кафеникав цвят.
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими