Бургазлийката Никол представя България на Световното по лека атлетика - burgas.utre.bg

Бургазлийката Никол представя България на Световното по лека атлетика

29 май 2017, 12:12 | Светлина Еленова

Шампионатът ще се проведе през юли в Кения

Никол Андонова от „Европул Бургас“ ще представя България на Световното първенство по лека атлетика за младежи и девойки младша възраст, което ще се проведе през месец юли в Кения. Никол извоюва това право с блестящото си представяне на Националния шампионат в София, където в рамките на един час спечели безапелационно две шампионски титли в две различни дисциплини и това в условията на дъжд, мокра настилка на пистата и доста хладно време.
Възпитаничката на треньора Петър Райков постигна изключителен резултат на 100 метра с препятствия като спря хронометрите с време 14.12 сек. С това постижение Никол слезе под норматива от 14.25 сек и се класира за участие на Световно първенство, нещо което бургаски лекоатлет не е постигал до момента. По този начин тя защити и титлата си от 2016 год.
В столицата Никол остави своите конкурентки далеч зад себе си и в състезанието на 100 метра гладко бягане. Тя грабна първото място с време 12.34 сек, а нейната подгласничка финишира с резултат 12.68 сек. От националния шампионат за младежи и девойки младша възраст клуб „Европул Бургас“ се завърна с общо три златни и един сребърен медали. Ванеса Александрова се окичи с шампионски медал в седмобоя, а Радослав Свирецов зае второто място в състезанието по десетобой при момчетата. С представянето си в столицата момчетата и момичетата от „Европул Бургас“ показаха, че са част от един вече утвърден лекоатлетически център.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета