Тридневно велошоу започва в петък във „Флората“ - burgas.utre.bg

Тридневно велошоу започва в петък във „Флората“

18 май 2017, 12:41 | Светлина Еленова

Изложението се организира със съдействието на Община Бургас.

Бургас ще е домакин на атрактивно велоизложение, в което ще бъдат представени най-новите тенденции при производството на колела и аксесоари за този спорт. То ще се проведе от 19 до 21 май в Експоцентър "Флора". Бургас е избран за домакин на проявата заради разгърнатата мрежа от велоалеи, която позволява на жителите на града да използват този екологичен и в същото време здравословен начин на придвижване.
Изложението се организира от списание b2b magazine и Община Бургас. В него ще се представят фирмите Макском,  Pulse, "Лидер 96", "Велозона", ELJOY, IsoStar и други.
Посетителите ще имат възможността първи да видят и изпробват най-новите модели велосипеди и аксесоари, произведени от български фирми. Любопитен факт е, че в страната ни годишно се произвежда близо 1 милион велосипеда и по този показател България се нарежда на четвърто място в Европа. 
Забавната част от програмата на събитието започва в събота. Организаторите са предвидили интересни занимания за хора от всички възрасти. И любители, и състезатели по колоездене ще могат да изпробват уменията си по алеите на Морската градина, управлявайки някои от най-новите модели велосипеди.
Друга атракция в програмата е велошествието за деца. Малчуганите ще тръгнат от 5 различни точки на града и ще се съберат при Пантеона в Морската градина. Оттам в 11:00 часа те ще потеглят към "Флората", придвижването по маршрута ще мине под надслов "Мама, татко и аз на велосипед".
В 11:30 започва официалното откриване на изложението.     
Привържениците на велосипедния спорт ще се насладят и на други изненади. Те ще могат да опитат от продуктите на "Хляб и хлебни изделия" и микс от безалкохолна бира на "Загорка" с вкус на лимон и малина. 
Програмата в събота ще завърши с масов велопоход под мотото "Да покараме заедно в Морската градина".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета