Екзотичната изложба на живи пеперуди идва за втори път във „Флората“ - burgas.utre.bg

Екзотичната изложба на живи пеперуди идва за втори път във „Флората“

16 май 2017, 11:41 | Светлина Еленова

Отбележете уникалната изложба като задължителна спирка в летните си приключения и не пропускайте възможността да запечатате в снимка срещата с прекрасните видове

ръглата зала на Експоцентър "Флора" отново ще събере най-пъстрите живи екзотични пеперуди от цял свят. Изложбата ще се проведе от 3 юли до 31 август, а нейни организатори са Община Бургас и Регионалният исторически музей.
В изложбата ще бъдат включени над 200 пеперуди, като всяка седмица те ще бъдат подменяни с нови екземпляри. За насекомите в Експоцентър "Флора" ще бъдат създадени условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и температура над 30 градуса.
Изложбата ще е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.
Входът за пенсионери и учащи е 2 лева, а за възрастни - 5 лв. За групови посещения е предвиден семеен билет на цена 8 лева, а деца под 7 г. и хора с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно.
За пеперудите има много любопитни факти. Някои от пъстрите насекоми могат да развиват скорост от 50 км/ч при летене. Виждат само три цвята - червено, зелено и жълто, и не могат да летят, ако телесната им температура е под 30 градуса по целзий.
Траурната мантия - Nymphalis antiopa,  е една от най-дълго живеещите български пеперуди. Тя може да преживее до 11 месеца. Celastrina ladon е една от най-краткотрайно живеещите пеперуди, оцелява само ден-два. 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета