Каратистите от Приморско триумфираха на престижен международен турнир - burgas.utre.bg

Каратистите от Приморско триумфираха на престижен международен турнир

09 май 2017, 11:24 | Светлина Еленова

Сияна Стратиева и Александър Вълчев се завърнаха със златен и сребърен медал от надпреварата в Швейцария

Каратистите от СК „Аригато“ – Приморско триумфираха на Международния турнир по карате SWISS OPEN JUNIOR, който се проведе в Швейцария. В престижната надпревара се включиха над 18 държави, а призовите места заеха приморските спортисти.
На турнира в швейцарския град Станс великолепно представяне записаха каратеките Сияна Стратиева и Александър Вълчев. Младите надежди показаха висок боен дух и добрата спортно – техническа подготовка, усвоена при усилените тренировки в морския град. Изчистените и точни удари срещу конкурентите им спечелиха допълнителни точки на татамито. Всичко това, съчетано с подкрепата на треньора сенсей Христо Терзиев, помогна на спортистите да заемат призовите места в шампионата.
Националната състезателка Сияна Стратиева, която може да се определи като най – добрата състезателка на СК „Аригато“ – Приморско успя да се пребори с всичките си конкуренти и заслужено зае първото място. Каратистката, чиято спортна кариера бележи възход, наскоро прослави Приморско с бронзов медал от Европейското първенство по карате в Дания, сега се окичи със златото.
Голямо отличие за Приморско донесе и един от най-мотивираните състезатели на клуба – Александър Вълчев. Той завоюва сребърен медал с почетното второ място в надпреварата.
На официална церемония и двамата състезатели бяха наградени с купа и медал.

Етикети
спортисти


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета