Над 250 ветроходци идват за регата “Порт Бургас” - burgas.utre.bg
Alternative Media Group

Над 250 ветроходци идват за регата “Порт Бургас”

25 април 2017, 12:01 | Светлина Еленова

В петък започва Международната регата

Тазгодишното издание на Международната регата "Порт Бургас- Бургаска ветроходна седмица" ще се проведе от 27-ми април до 1-ви май в Бургаския залив. Официално стартът ще бъде даден в петък /28.04.17/ от 11:00 часа в Яхт клуб "Порт Бургас".

Организатори на ежегодното ветроходно състезание са "Пристанище Бургас" ЕАД, Яхт клуб "Порт Бургас" и Община Бургас. Проявата е част от спортния календар на  Българската федерация по ветроходство и на Международната федерация по ветроходство, и е с категория 50 точки на Wоrld Sailing.

Интересът към ветроходните събития непрекъснато нараства показва статистиката от предходните две години. През 2015 г. в Международната регата "Порт Бургас - Бургаска ветроходна седмица" са участвали 200 ветроходци от пет държави, а миналата година участниците са били 248 отново от пет държави. Към момента са се записали 230 участници от 11 страни, но записванията продължават, като организаторите се надяват тази година състезателите да надвишат 250.

Ветроходците, които ще премерят сили в класовете Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 420, 470 и Фин са от България, Азербайджан, Беларус, Гърция, Кипър, Кувейт, Румъния, Русия, Турция, Украйна и Франция. Регистрациите за участие в регатата продължават на  www.bourgassailingweek.org.

В последните няколко години Бургас се утвърждава като един от центровете за провеждане на престижни международни състезания. След домакинството на Европейското първенство за младежи в класовете 420 и 470 през 2015 г. през август тази година тук ще се проведе Евро'2017 в клас Oprimist.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета