Стефан Янев:Без нови мерки по границата. Спокойно е. /СНИМКИ/ - burgas.utre.bg
Alternative Media Group

Стефан Янев:Без нови мерки по границата. Спокойно е. /СНИМКИ/

18 март 2017, 17:54 | Светлина Еленова

Имаме готовност да защитим държавната граница, заяви вицепремиерът

Обстановката при българо-турската граница е спокойна. Това обяви на среща с журналисти в Малко Търново министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. По думите му, ежедневните анализи на оперативната обстановка показват, че към момента не е необходимо въвеждането на допълнителни мерки за сигурност.
Пламен Узунов и вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев посетиха граничните пунктове на границата с южната ни съседка. Двамата проведоха среща със служители на Гранична полиция и Българската армия в Свиленград, след което се отправиха към граничния пункт при Малко Търново.

В странджанския град Янев обяви, че организацията на работата по границата се запазва. От думите му стана ясно, че се извършва актуализация на плановете, която да даде по ясна картина за ситуацията в пограничните райони на страната. 200 са командированите военни, които изпълняват задачи съвместно с граничните полицаи по цялото протежение на границата с Турция.

При посещението на Узунов и Янев в региона стана ясно, че изграждането на преградното съоръжение върви в срок. 12 са оставащите километри за доизграждане в района на Хасково и около 10 в Бургаско, обяви Янев. Оградата трябва да бъде завършена до края на месеца май, тази година.
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета