„Лунна светлина“ и бум на българското кино - burgas.utre.bg

„Лунна светлина“ и бум на българското кино

01 март 2017, 13:04 | Светлина Еленова

"София филм фест на брега" е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас

Лентата на режисьора Бари Дженкинс "Лунна светлина", която спечели "Оскар" за най-добър филм, е част от програмата на "София филм фест на брега". 15-то издание на фестивала ще предложи на почитателите на седмото изкуство в Бургас специална селекция от заглавия. Прожекциите започват на 16 март и продължават до 24-ти в общинското кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска".
Тазгодишното издание на "София филм фест на брега" включва рекорден брой български заглавия - 8 от общо 20, които ще бъдат представени на големия екран.
Програмата на фестивала започва с филма "Врагове" на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров. Филмът на ученика на основоположника на бургаското издание на фестивала - проф. Георги Дюлгеров, ще има привилегията именно в Бургас да се срещне за първи път със зрителите на голям екран. Историята във "Врагове" ни връща с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници, където големият въпрос не закъснява: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете?
Ето и останалите заглавия, които са включени в тазгодишното издание на кинофестивала: "На война като на война", "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова, отличеният със "Златен леопард" в Локарно и "Златна роза" "Безбог" на Ралица Петрова", "И после светлина" на Константин Божанов, "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, "Особен поглед", "Кучета", "Аз, Даниел Блейк", "Тони Ердман", "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки", "Рай", "Франц", "Лудетини", "Императорът", "Непознатото момиче", "Другата страна на надеждата", "Белгийският крал", "Пеещите обувки" на Радослав Спасов, "Спомен за страха", "Слава" и носителят на три награди "Оскар" - "Лунна светлина".
"София филм фест на брега" е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас. Това е една хубава традиция за нашия град. Община Бургас и тази година ще подпомогне провеждането на фестивала и вярвам, че дните на прожекциите ще се превърнат в празник за бургазлии", каза при представянето на заглавията зам.-кметът Йорданка Ананиева.       
Продажбата на билети за филмовия фестивал ще започне в началото на март. Цената на един билет ще бъде 8 лева. Картата за 10 билета ще струва 50 лева, а за 5 билета - 30 лева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета