Модерна отоплителна система в ОУ „Христо Ботев“ във „Ветрен“ - burgas.utre.bg

Модерна отоплителна система в ОУ „Христо Ботев“ във „Ветрен“

18 януари 2017, 12:14 | Светлина Еленова

Подобна отоплителна централа функционира в комплекс "Меден рудник"

Община Бургас ще изгради нова модерна система за отопление в ОУ "Христо Ботев" в квартал "Ветрен". За производството на топлинна енергия ще се използва гориво от биомаса под формата на дървесни пелети. Училището се отоплява и в момента, но със стари нафтови печки.
Тече процедура по избор на изпълнител за изграждането на новата отоплителната система. Котелът на инсталацията ще бъде оборудван с напълно автоматизирана горивна камера и горелка с автоматично запалване. Съоръжението ще е снабдено със система за пожарна безопасност и предотвратяване на обратно горене. Вентилатор за въздух, пепелопочистващо устройство, бункер за гориво, контролен пулт за управление и регулиране на мощността ще гарантират правилното протичане на отоплителния процес.
ОУ "Христо Ботев" се състои от две сгради. Всяка от тях ще има самостоятелна връзка с котелното помещение. Топлопроводите ще са снабдени с електронни циркулационни помпи, които ще имат контролер за настройване на тяхната работа в зависимост от изискванията на системата. Помещенията в училището ще бъдат оборудвани с висококачествени алуминиеви радиатори.
Подобна отоплителна централа функционира в комплекс "Меден рудник". Тя бе модернизирана по проект на Община Бургас и обслужва училищата "Елин Пелин" и "Константин Петканов" и детска градина "Морска звезда".
Финансирането на инсталациите за отопление на бургаските училища се осигурява по одобрен проект на Община Бургас по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", чийто програмен оператор е Министерството на енергетиката.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета