Румяна Бъчварова провери ГПУ-Малко Търново: Няма мигранти от декември - burgas.utre.bg

Румяна Бъчварова провери ГПУ-Малко Търново: Няма мигранти от декември

15 януари 2017, 17:43 | Светлина Еленова

Министър Бъчварова и гл. комисар Кичиков коментираха със състава и за изграждането на финалния участък на оградата

Вътрешният министър Румяна Бъчварова, заедно с директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков и заместник-директора на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Константин Димитров, извършиха проверка на ГПУ-Малко Търново. Те се срещнаха със състава на зоната за отговорност и обсъдиха въпроси, свързани предприетите ежедневни действия по противодействие на нелегалната миграция. 
По време на срещата бе обсъдена и интегрираната система за наблюдение и надграждането й по проектите, които ще бъдат финансирани с евросредствата, отпуснати на България. Тя ще улесни работата на гранична полиция в района на Малко Търново при локализиране и бързо задържане при опит за нелегално преминаване на границата. Министър Бъчварова и гл. комисар Кичиков коментираха със състава и за изграждането на финалния участък на преградното съоръжение с оглед настоящата метеорологична обстановка. 
По време на посещението вътрешният министър разговаря с гранични патрули в граничната зона, които я информираха за нивото на миграционния натиск, като на вход в района на Малко Търново от декември той е нулев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета