Министър Кралев откри световното по шотокан карате-до в Бургас /СНИМКИ/ - burgas.utre.bg

Министър Кралев откри световното по шотокан карате-до в Бургас /СНИМКИ/

08 октомври 2016, 19:27 | Светлина Еленова

България е домакин за първи път на най-престижното състезание в този спорт

При прпълнена зала от представители на над 40 държави от четири континента и пред 1500 от най-изявените спортисти в дисциплините на шотокан, министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри световното първенство по шотокан карате – до и  9-тата Световна Кохай купа.
„Шотокан карате – до е един от най-успешните български спортове в последните 4 години. Бих искал да благодаря на Световната федерация по Шотокан карате – до на Обединените нации, че гласува доверие на българската федерация и Община Бургас да организират това първенство, тъй като България е домакин за първи път на най-престижното състезание в този спорт“, каза на откриването министър Кралев. 

Поздравителен адрес за откриването на престижното състезание бе изпратен от министър-председателя на РБ г-н Бойко Борисов.

"Бургас инвестира сериозно в спорта и здравословния начин на живот, а състезания от такъв висок ранг са най-добрата реклама за тези активности. Още повече, че градът се налага като изключително атрактивна дестинация за бойните изкуства в световен мащаб", заяви в приветственото си слово кметът  Димитър Николов.

Бургаският градоначалник получи статуетка с орела на Хан Аспарух за отличното домакинство от президента на Българската федерация по шотокан карате до Александър Славков.

24-тото световно първенство по шотокан карате – до и 9-тата световна Кохай купа се провеждат в Бургас на 8 и 9 октомври. В него участват над 1500 състезатели от 45 държави. Според президента на световната организация, кандидатурата на България за домакинство е била изключително силна, заради успешните ни състезатели и заради атмосферата и условията, които предлага Бургас.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета