300 хиляди руснаци с второ жилище в България - burgas.utre.bg

300 хиляди руснаци с второ жилище в България

21 септември 2016, 11:19 | БургасУтре
  • Снимка:
    booking.com

Само в Поморие са продадени 5800 апартамента на чужденци

В последните 20 г. над 300 хил. руски граждани са закупили т.нар. второ жилище в България. Проучванията показват, че 25 на сто от тях са готови да се преместят за постоянно у нас. Закупените имоти са общо около 500 хил., а сумата на руските инвестиции в недвижимост се оценява на 4-5 млрд. долара. 
Корпоративните капиталовложения се оценяват на още 2 млрд. долара за последните 10 години. Имотният бум засегна най-вече Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен.
В Поморие цял квартал се нарича Малката Русия. Само в Поморие са продадени 5800 апартамента на чужденци, повечето руснаци. В Бургас пък има руско училище, специализирани магазини и книжарница само за рускоговорящи.Коментари (3)

Потребител
браво
Ние като нямаме парите и за нас е скъпо да си купим апартамент на нашето море, нека идват всякакви.
19 февруари, 19:46 ч.
Потребител
баба Илийца
Окупацията на България от Русия започна с изкупуването на повече от 260 хиляди имота в България и с населяването й с повече от 500 000 руски бежанци. Гответе се за Осетия, Грузия, Украйна. И там руснаците повикаха на помощ въоръжените руски сили. Проклети български предатели - БСП, Атака, ВМРО, НФСБ!
26 ноември, 19:00 ч.
Потребител
анонимен
защо тогава калпавите политици се сърдят на политика Толстой,той просто каза една истина,никой насила не е продал на руснаците и една тухла,нормално е като има предлагане да се реализира и търсенето,друг е въпроса,че руското влияние е много по голямо и ще се засилва а думата .НЕЗАВИСИМОСТ.ще отиде в музея,защото този път руснаците няма да си отидат,те са станали част от продадена държава.
21 септември, 14:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета