Димитър Николов: Има самозабравили се шофьори, които не признават предимството на пешеходците - burgas.utre.bg
Alternative Media Group

Димитър Николов: Има самозабравили се шофьори, които не признават предимството на пешеходците

07 юни 2014, 13:54 | Burgasutre.bg
  • Димитър Николов изрази своята съпричастност към семействата на загиналите на пътя и се присъедини към "Мълчаливият поход за живота"

Всички автомобили трябва да бъдат вкарани под земята, обяви кметът на Бургас

Ще разделяме с подлези, надлези и пасарелки пешеходното преминаване от автомобилния трафик, за да няма конфликт, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Той изрази своята съпричастност към семействата на загиналите на пътя и се присъедини към "Мълчаливият поход за живота".

"Идеята е да разделим движението на автомобили с това за пешеходци, затова избягвам и пешеходните пътеки, защото пътеките станаха точките с най-много инциденти", каза кметът.

По думите му основния аргумент за изграждането на подземна улица на пл. Тройката в града са няколко сериозни инцидента на съседната ул "Левски", която пресича пешеходната зона на "Александровска". Според кмета не е място на автомобилите да пресичат пешеходните зони и това трябва да се случи и на "Богориди" с "Демокрация" с изграждане на подземна улица.

"Всички автомобили трябва да бъдат вкарани под земята, за да се осигури безконфликтно преминаване на пешеходците. Пешеходните пътеки, казвам го като кмет, не могат да гарантират безопасно преминаване. Има самозабравили се водачи, които не признават предимството на пешеходците", каза за радио "Фокус" бургаският кмет.

На протеста днес бе и майката на загиналата на пътя Валя- Мария Димитрова, която основа фондация "Безопасни улици от Валя". Тя каза, че ще продължи да се бори, смъртта по улиците да спре и се надява на повече ефективни присъди.Коментари (2)

Потребител
мишо
Да се вземат строги мерки за контрол над тези, които не спазват правилата.Да се наблюдават и санкционират всички шофьори , които не спират на пешеходна пътека, минават на червен светофар, паркират на тротоарите и минават по пешеходните зони.Ето това да организира кмета а празни приказки всеки може да говори.
07 юни, 22:16 ч.
Потребител
Един
Иска се да има в градът видео наблюдение ,камери на всеки светофар ,на всяко кръстовище ,на всяка пешеходна пътека ,радари към камерите на скоростните отсечки ....много камери и служители който да следят за нарушители и да има санкции за нарушителите който не спазват [ още... ]
07 юни, 19:53 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета