Извънземна енергия сбъдва желания на Беглик Таш - burgas.utre.bg
Alternative Media Group

Извънземна енергия сбъдва желания на Беглик Таш

02 февруари 2014, 13:42 | Рая Лазарова

Радиостезисти откриха магическа сила край Приморско

Радиостезисти се кълнат, че са разгадали мистичните мегалити на древното светилище Беглик Таш край Приморско. Специалистите по паранормални явления са открили необичайно силна енергия в района на мегалитите. "Направихме експеримент с колеги точно в деня на есенното равноденствие на 22 септември и това, което открихме беше смайващо. Космическите сили, които се кръстосват на Беглик Таш са много мощни. Махалото направо полудя. На това място текат като реки енергийни потоци. Това е чудовищна сила. Древните траки са го знаели и затова са избрали точно тази местност за тайнственото си светилище", разказа радиостезиста Тенчо Колев. Според езотериците Беглик Таш сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска. Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти. Посветени в тайнството разкриват, че най-силна е енергията на така нареченото "Брачно ложе", известно още и като "Спалнята на боговете". То се намира точно в центъра на мегалита и представлява внушителен жертвеник с форма на легло. Учените смятат, че това е "брачното ложе", върху което жрецът и жрицата ритуално изпълнявали единението между бога Слънце и майката Природа. “Спалнята” е обградена от камъни с издълбани улеи, използвани при обредите за жертвоприношения.

Светилището е скътано в полите на Странджа планина. Огромни скални късове, обработени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност на 6 км северно от Приморско. Археолозите са убедени, че внушителните канари с причудлива форма не са природен феномен. Човешка ръка, неизвестно как, е поставила на това място грамадите, тежащи по 200 тона. Изследванията показват, че Беглик Таш е съществувало от XIV в. пр.н.е. То е в територията, населявана от тракийското племе скирмиани, които най-вероятно са и древните архитекти. За траките Беглик Таш е имало магическа сила. Тук отбран кръг от посветени са извършвали тайнствени обреди, за да омилостивят боговете. Принасяли жертви и гадаели бъдещето. По скалите са издълбани ритуални знаци, които още не са разшифровани. В центъра на светилището е разположен каменен трон, от който древният жрец е ръководел церемониите. Един от монолитните късове е обработен във форма на обърнато сърце. За какво е служело то остава загадка. Между две от скалите пък е издълбан тесен проход. Догадките на учените са, че той е бил използван като изпитание. Само който успеел да се промуши през него, можел да се причисли към кръга на "избраните". Но това са само предположения.Коментари (6)

Потребител
Тодор
Миналата година ходихме на Беглик Таш и преспахме на палатка на поляната до камъните. Но посред нощ се събудихме с жената и гледаме над камъните свети някакво сияние. А под земята се чуваше шум. Направо се побъркахме и жената настоя да се махаме посред нощ. Та тази статия е напълно вярна!
04 септември, 09:43 ч.
Потребител
shoxrux
j HSdf nf dfjsfnfsd dfj dgd;f jsdf sdgfjv
df dsg sd
14 май, 14:09 ч.
Потребител
пазете природата
Информацията по горе намирисва на реклама с която да се привлекат повече туристи...абе направо си е реклама...забележете ключовата дума - "Догадките" на учените са...еди какво си...нека всеки сам направи изводите са себе си.
02 май, 19:38 ч.
Потребител
Мери
А защо пък да не привлекат повече туристи? Който не вярва, просто да не ходи, който го интересува - ще отиде и ще усети или не.
13 юли, 23:41 ч.
Потребител
Васил
Всичко е както си го помислиш
30 май, 11:45 ч.
Потребител
Х
Няма такова животно радиОстезист. Има радиЕстезисти, а науката се нарича radiesthesia – от гръцки – radius – „излъчване” и esthesis – „чувствам”.
Ако съм на ваше място, щях да проуча повече, преди да пиша за информация, която не разбирам.
С най-добри пожелания!
02 май, 00:08 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета